top of page
PWSF_logga och text_svart.png

Jag förbereder mig för det jag inte vet. Något annat. Ut ur det tryggt ordinära och in i det extraordinära. Något dramatiskt, rebelliskt. Kanske lite för mycket? Eller är det egentligen för lite? Vad är lagom, och vill jag ens vara lagom? 

Jag låter mig drabbas, förföras, slungas in i musiken. Jag flyger fritt genom tid och rum, från det lilla till det stora, i glädjen och sorgen, hoppet och förtvivlan. Plötsligt är jag ute på andra sidan, kanske helt förvandlad?

 

Paperwing String Fling handlar om att kasta bort det gamla, att omfamna sitt mörker och hitta sitt ljus. Med inspiration från en tid som står för uppror och dramatik skapar artisten Paperwing en ljudande berättelse som rör det allra innersta i oss alla. Röst och stråkar förenas med ljus, rörelse och elektroniska atmosfärer. Marie-Antoinette på ett helt nytt sätt.

Det är en string fling. Det är något annat.

Medverkande: 

Jenny Soovik - sång, komposition & regi

TBA - fiol

Annie Svedlund - fiol

Leo Lövsén - viola

TBA- cello

Jonathan Albrektson - synthar

Kim Nkoubou - synthar

Malin Almgren - trumpads & percussion

Xenia Kriisin - kostym/rekvisita

Liza Penkova - koreografi

Joakim Augustsson - ljusdesign

Zimon Holmberg - ljuddesign

Förhandslyssna på musiken här:

Mer info

Bakom namnet Paperwing döljer sig den Göteborgsbaserade artisten och kompositören Jenny Soovik. Paperwing har bl.a. samarbetat med artisten Loney Dear, och har hyllats av både kritiker och etablerade artister med ord som makalös, intelligent och unik - ett mish-mash av överlappande influenser som sträcker sig från avantgarde pop till elektronika och kammarmusik. I höst kommer även albumet String Fling ut, med musiken från föreställningen. Albumet blir Paperwing’s femte sedan debuten 2016. Den är inspelad tillsammans med den framstående stråkensemblen Sjöströmska Kvartetten och ges ut både digitalt och på vinyl.

För mer information, kontakta hello@paperwingmusic.com

 

Sagt om Paperwing

“I was taken instantly by Jenny’s song and vocal musicality, sensibilities and elegance. Her professional approach and ability to seek originality was obvious with every song she played for me. I’m a fan.” - Peter Bunetta, legendary LA producer

 

“Jenny is such a tremendous songwriter, singer and music smith. I truly love her work. This is, and will grow into, something quite extraordinary.”

- Loney Dear, artist and music maker

"Soaring, riotous pop music, the sheer intelligence and emotional commitment become something to marvel at." - CLASH Magazine

 

Projektet har stöd från Konstnärsnämnden och Kulturrådet.

bottom of page